Saturday, February 28, 2009

Randomness on today.


Harini bangun awal pagi dengan dikejutkan oleh-Nya. Alhamdulillah. Plan untuk ke pasar mesti dilaksanakan meskipun hujan turun tak henti-henti. Pasar kat sini amatlah membosankan yet Alhamdulillah sebab masih boleh berjumpa dengan si Kailan tercinta. Buah plam kegemaran Ibu pon ada kat sini. Beli banyak gila tapi sangatlah murah. 1NZD boleh dapat 6-7biji. Ni yang teringat kat Mak ni. Miss U.. Sob sob:(


Tak banyak pon barang-barang basah kat sini.


Lepas tu ke Pak' n Save pula. Memborong itu-ini. Murah jugak barang-barang harini. Tapi tak dapat jugak beli daging sebab mahal lah sangat-sangat. Beef slices sekotak hampir 8NZD. Kata je NZ banyak lembu tapi mahaii nya lah. Bersyukur juga sebab dapat beli dua ekor ikan besar. Lepas tu ke kedai Asean beli ikan masin dan sangat sedih tengok keadaan Raja Buah-buahan Tempatan itu. Terkurung dalam freezer.

20dollar lebih tu. Mahaii!

Harini tolong si Ain buat creme puff. Teringat sangat-sangat kat Ayu dan Ija yang hantu creme puff waktu kat KMS dulu. Miss u friends :(

Sedap. Pandaii Ain :P

Ke MUMSA (Massey Uni Malaysia Students Association) pot luck. Makan-makan. Main-main dengan anak-anak postgrad then pulang dengan perut yang kekeyangan. Alhamdulillah.. :D


Muka-muka perantau.

Ni nama Ain gak. Baru 6 bulan tapi dah tough ;P





8 comments:

Amirah Zayanah said...

faiii!! nampak sedaaaap puff tuh!
haha. kitorg kat sini tak penah beli barang basah lagi. makan stock brahims jeee :))

missNunie said...

i masak spaghetti tadi!!!!
:)

nak resipi cream puff!!

nizaati said...

Salam. Dah besaq ngupenye jr akak ni ;-) Jage diri kat tempat org...
Ilalliqa' wassalam
-Kak "Na`z da lagend"-
http://simplelifeofniza.blogspot.com
http://bicaraqalbu.blogspot.com

ain haris said...

nunie;resipi cream puff tu cilok kat internet je

aku guna resipi yang kat sini
http://www.resipi.net/cookbook/question.php?ID=826

cara2 memasak boleh tengok kat sini
http://www.myresipi.com/top/detail/235
bagila kat aku resipi pastry yg sedap2.nak try sementara x busy.

asmaasolehah said...

salam kak fairuz...miss u so much... seronoknye die kat sane...doakan saya di sini...

a.y.u said...

waaaa...
mau creampuff..
uuuu ko mst da pndai buat kan..
aku pandai mkn jek..
xde sape nk tolg buat kan..*sobs*

a.y.u said...

waaaa...
mau creampuff..
uuuu ko mst da pndai buat kan..
aku pandai mkn jek..
xde sape nk tolg buat kan..*sobs*

MiSs^iJa said...

fairuz, comeiiila 1st pic tu! hehe.. rindu hg!