Friday, February 27, 2009

Gambar-gambar.

Alhamdulillah hampir seminggu aku dah duduk kat NZ ni. Selama itulah aku selalu terfikir, kenapa aku tak further study in Malaysia je sebab selesa, tak sejuk sangat and tak payah nak adaptkan diri dengan budaya kat sini, tak payah berbelit-belit lidah nak cakap English. Tapi tadi aku dah jatuh hati dengan NZ. Sebabnya??


Cantik!


Cendawan. Natures' beauty. Subhanallah.







Kat sini ada banyak gila padang rugbi. Melata.


30 minit sebelum gambar-gambar di atas disnap, aku petik apple.
Belakang tu adalah pokok epal.


Start memanjat.


Petik sikit je. Tangan kecik katakan ;P

Lepas tu aku ke sungai belakang hall.

Mula-mula snap dari jauh je.



Lepas tu, datang lepak dekat-dekat.


Makin dekat, sentuh-sentuh air.



Masuk dalam. Sejukk!


Lepas tu aku tgk orang main rugbi. Dari jauh lah.

Perempuan pun ada yang main! Wow!


Lastly, pulang ke bilik.
Buku Bio kat atas tu. Jangan pelik. Course aku memang kena ambil Bio:(

Dah pakai heater walaupun tengah summer. Sejukk woo.


Pemandangan dari tingkap.


Itik NZ yang suka ketuk tingkap aku, mintak makanan.


Hari ini, hari yang sangat seronok okayyy! Walaupun assignments dah berlambak:D


P/s: Fall dah nak dekat. Daun-daun semua pon nak tukar ke warna keperang-perangan. Welcome autumn! It'll be a spring in my heart:D

6 comments:

zikrilhakiim said...

fai!!!subhanallah fai..lawa sgt..blik awk pon sgt lawa plus kemas giler=)..ya Allah cantiknye and itik tuh plak sgt comel,the way die mintk mknn by ketuk tingkap..huhu..nnt,ltaklah pics y lawa2 lg ek..bestnye dpt tgok=)btw,blajo rajin2

Arah said...

Eyush, cantik bilik awak. Dan spek bukan main merah. Anyway, risau tgk tingkap bilik terbuka luas. Kalau siang boleh la buka tu pun hati2, nanti orang lalu boleh amik je laptop tu. Plus pasang langsir, kalau takde kat bilik. Takdela properties awak tu display mcm tu je. Kang tak pasal2. Take care sis. Selamat belajar :)

anis shafikah said...

wah..gembiranya cik fairuz.rase cm bru je bawak fai dtg cni.skrg da jauh fai.hehe.slamt menyiapkan assgnment eh :)

missNunie said...

mushrooms itu sangat gemooook!!!!
:D

Dalila Husni said...

cantik n tenang je suasana tempat awak!seswai untuk belajar! rajin2 ye fai!

Al-Walid Nadly said...
This comment has been removed by the author.