Sunday, January 25, 2009

Bersedih. Layakkah?


Belum rasa layak:


Bila tarikh aku nak blah pon aku tak tau lagi. Waaaa.. Sangat-sangat confiusing okay akak2
Mara!! Kenapakah budak-budak OZ and TESL je yang dah ada expected date?? Dianak-tirikan itu sangat sakit. Oh!

Tapi, aku rasa sangat layak kerana ini:

1. Mak mula ikut segala keinginan aku walaupun tiba-tiba aku ajak makan roti pisang kat
maple maghrib2. Dan pasembor? Mak kata, "tunggu Aishah balik k..".

2. Malam tadi mak cakap pada adek aku, "Mulai malam ni, kita tidur ngan Kak Yush je okay..". Walaupun aku tak tau benda tu akan jadi kenyataan ke tak (yelah, takkan nak tidur dengan aku sepanjang kurang dari sebulan ni kan?) tapi ungkapan itu dah buat aku mula rasa nak sedihhhh:(

3.
Aku akan tinggalkan usrah kanak-kanak IIC yang cool. Naqibah-naqibah yang sangat penyabar dan memahami.

4.Aku dapat lagu ini dari dia:

It's Not Goodbye
Laura Pausini

And what if I never kiss your lips again
Or feel the touch of your sweet embrace
How would I ever go on
Without you there's no place to belong
Well, someday love is gonna lead you back to me
But till it does I'll have an empty heart
So I'll just have to believe
Somewhere out there you're thinking of me
Till the day I let you go
Till we say our next hello

It's not good-bye

Till I see you again

I'll be right here remembering when
And if time is on our side
There'll be no tears to cry
On down the road
There is one thing I can't deny
It's not good-bye
You'd think I'd be strong enough to make it through
And rise above when the rain falls down
But it's so hard to be strong
When you've been missing somebody so long
It's just a matter of time I'm sure
But time takes time and I can't hold on
So won't you try as hard as you can
To put my broken heart together again.


P/S: Sila abaikan ayat yang pertama-tama itu okay. Hayati lagu tu dan sila bersedih. Dan jangan tanya lagi kenapa status YM aku ' It's not goodbye' ye Sol;)

Jadi, layakkah aku untuk bersedih? Kamu bagaimana?

Tapi ingatlah:

" La Tahzan, Innallaha Ma'ana"
:)

6 comments:

natasha said...

hurm.. kami pun takpernah tahu tentang expected dates kami.

habis contact semua org, tiada yang membalas. lebih pedih bila tahu dari org lain kami fly bila. huhu.

tak apalah fairuz. lumrahnya menjadi minoriti. duduk diam, dan jangan bising2. selagi tak melampau sangat. selalunya tak adalah melampau. sebab kalau melampau mereka akan tersedar juga tiba2 sudah menganak tirikan.

huhu.

missNunie said...

haha, dah penat dah nak pikir 'bile date fly ni'
in the end, buat bodo je.
peeeeeeennnnnnnaaaaaaaatttttttt!

Al-Walid Nadly said...

aku nak simpan semua kesedihan yang ada untuk dibawa sekali ke new zealand..harap2nye mcm tuh ler.

www.tinta-al-walid.blogspot.com
www.nadlyaizat.blogspot.com

Amirah Zayanah said...

alaaa.tak pe fai,
kalau ditunggu lagi bertambahan kesedihan tu.
biar masa berlalu jeee :)

:: abdussolehin :: said...

adeyh..
mane la aku taw
mende 2 tajuk lagu
sum1 special bg kt ko :D
kalo aku taw
aku x tny la
haha..

ct_eym2020 said...

sabar ye fai.....
sumer bdk2 mara ade problemnye tsendiri...ktorg bdk2 adelaide xmacam kelam kabut jgak....tiket pkul brape pn xtau lg...dhle kene hantar uni pick up sminggu sblm fly....jum-briefing, sabtu-fly....huhu..
nampaknye kene hantar surat aduan, pengurusan mara agak kureng smooth sket...



p/s: lagu it's not goodbye nie best gk....klo xsilap cam lagu farah wahida...