Saturday, April 4, 2009

Aku kalah.

Aku kalah lawan perasaan lagi. Mereka terlalu dekat pada hati aku, terlalu. Aku ingat aku kuat. Aku ingat rindu itu boleh dikawal. Aku ingat rindu itu datang sekali-sekala. Tapi bila hati terlalu dekat pada wajah-wajah mereka, rindu itu seperti tidak akan pernah padam. Serius, aku rindu. Pagi tadi ayah hantar gambar-gambar ayah di Edinburgh kat aku dah aku kalah lagi. Aku benci bila kalah pada perasaan yang lemah. Aku mahu kuat. Bila rindu pada mereka, aku sedar yang sayang aku pada mereka, bukan sekadar on the surface tapi di bawah dasar yang betul-betul dasar, itu yang positif. Aku tak mahu balik summer. Rindu, jangan lah sampai kau membawa aku pulang summer nanti please! Aku rindu sangat-sangat tapi aku tak down. Aku harus kuat demi Allah, Islam, ayah dan mak.

"Oh Tuhanku, kau pimpinlah diri ini yang mendamba cintaMu, aku lemah, aku jahil
tanpa pimpinan dariMu." Tuhanku- Raihan.


Aku rindu segalanya tentang mereka berdua. Fairuz, kuat, kuat.

Ayah kat Edin. Comel sangat ayah!



Ayah, mak, miss you two soooooooo much! Fillah, insyaAllah :)

8 comments:

zikrilhakiim said...

salam fai=)..sedih is ok but then kena kuat smgt ye=))..chaiyok2!!

Ezati said...

hmm.. jgn sedih2 ye..

btw.. now i know where u got the cute gene from..:)

:: abdussolehin :: said...

nape xnk balik?
balik je la.
x marah nye parents ko kalo ko balik nk jumpe diorg ;)

Miss Ubi said...

salam ziarah...sabar...tu ja mmpu ubt rindu kamu pada mereka...

umaq_eiman said...

alah biasalah tu itu bukan perasaan lemah tapi itu tanda kita cukup kasih sayang dari mereka.'

just smile and say "lagi lama lagi best"... isk isk bila nak balik ni dah 4 tahun...

~NUR 'atieqah' ~ said...

i noe u can do it~ (^_^)





i've tag u for friendship award..view my blog 4 the award! :P

ct_eym said...

ko rindu ek....aku pn rindu gk....
JOM BALIK SUMMER!!!(provok)
balikla Fai....mak ko tggu ko blk tu....amik semangat baru....:)

ya umaira said...

setuju dengan ct_eym =) balik amik semangat baru