Thursday, September 17, 2009

Ramadhan, basikal 2nd hand dan raya.

Hari kelima Ramadhan aku sambut dengan membeli sebuah basikal berkuasa rendah 10 gear nzd50 di Green Bike kat dalam uni. Bersama-sama Kak Husna yang membakar-bakar semangatnya walaupun mula-mula aku kata "saya teman akak je tau" tapi serius itu cinta pandang pertama. Aku ambik, test jalan-jalan kejap dan bayar. Beli kunci terus takut hilang kena curi. Lepas tu tumpang Kak Zu pergi town beli helmet. Petang tu jugak terus memecut ke surau dan Kairanga, even dekat pun nak jugak naik basikal. Demi Allah, seronok jiddan! Sekarang, senang je nak kemana-mana, ada basikal. Haritu kena marah dengan cleaner sebab pergi College St naik basikal, hari pulak windy. Sampai-sampai je rumah Kak Nina kat College St. habis berpeluh sebab penat melawan rintangan angin yang sangat padu. Maklumlah, NZ kan..


Disebabkan aku tak join official salam perantauan dari kawan-kawan kat sini, jadi:

Selamat menyambut hari kemenangan untuk umat Islam semua. Kepada mak, ayah, umi, mama, kakak-kakak dan adek-adek, kena happy je tau and senyumm selalu okay :)
Cikgu-cikgu dan kawan-kawan yang berada di serata dunia, Selamat Hari Raya. May Allah bless us all, ameen :)

Lagi satu, selamat berspring yang di OZ & NZ! Yang kat Welly apa kata korang turun Palmy untuk Sakura Festival? ;)

9 comments:

Anonymous said...

yeay comment first! =P

anis shafikah said...

siyes jealous bunga sakura dkt kamu fai ;)
slmt hari raya too.anda pun kena happy selalu ok :)

a.y.u said...

yey!!
fai dah naik basikal..aku pon ingat nak naik basikal gak..dapat sket kurus..heheh

HusseF said...

gamba beskel kami xda ke? heheheh

Anonymous said...

tengok gambar eyush naik basikal,teringat masa ayh sekolah2 dulu,bulan posa jual ais ketoi jaja ngan basikal serata kampung di kola nerang..best giler tapi pakai basikal tok wan,memang under power bila naik bukit..

umaq_eiman said...

ouh abg abg nye dilupakan terus dalam ucapan hari raya waduh2

selamat hari raya jgn nangis raya sendiri

Arah said...

Makcik,macam tak comel sgt je awak naik beskal:P

nur abadie said...

salam...selamat hari raya maaf zahir batin
kullu am wa anti bikhair

nur abadie said...

ni alamat m.ngah ngan mak teh...akak sekali kan je, sbb mak teh duduk sebelah rumah m.ngah je
A-7, kampung che bema,
sg. layar hujung,
08000 sg. petani,
kedah darul aman